Hans Brattrud

Utdannet møbeldesigner ved Statens håndverk og kunstindustriskole i Oslo perioden 1952-1957. Før dette hadde han utdanning som møblesnekker fra Løkka Trevareindustri på Dokka.

Fra 1958 – 1963 drev Brattrud eget designkontor i Oslo. I denne perioden designet han en rekke møbler som han vant møbelkonkurranser med og mottok designutmerkelser for – deriblant Scandia Jr. Scandia ble produsert i Norge, men ble distribuert til store deler av verden. Han arbeidet på denne tiden også med innredning av private og offentlige rom, og hadde prosjekter både nasjonalt og internasjonalt. Så startet han arbeid med arkitektur og ferdighusproduksjon, og dette preget senere hans yrkeskarriere.

Brattrud utviklet og patenterte et byggesystem for industriell produksjon av boliger, og utviklet altså sin karriere videre innen bolig- og byggebransjen. Brattrud fortsatte også siden å utvikle nye produkter innen arkitektur, og innehar til sammen ca. 50 patenter. Fra 1979 arbeidet han for Nordre Land Kommune, med ansvar for bygg, eiendom og planarbeid, inntil han i 2003 inntok pensjonisttilværelsen.
 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør