Giganten

Ekornes ASA

Med komfort som livsprosjekt la Jens E. Ekornes grunnlaget for en av norsk møbelbransjes aller største suksesser. I dag er den lille fjærfabrikken med tre ansatte blitt til Nordens største møbelkonsern.

Ekornes ASA eier merkenavnene Ekornes®, Stressless® og Svane®. Stressless er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen og Ekornes, Stressless og Svane er de suverent mest kjente merkene i møbelbransjen i Norge.


'Komfort og funksjon' er kjennetegnene for alle bedriftens produkter. Enten det gjelder en hvilestol i Stressless-familien eller en Svane madrass har produktene patenterte løsninger for å gi brukerne optimal komfort i de situasjonene møblene er bygget for. Stol- og sofafamilien Stressless er bygget for komfort under TV-titting, lesing eller for hvile. Typisk for bedriftens innovative styrke er også sofakonseptet med ErgoAdapt-system; konstruert slik at sitteputen har riktig helning og gir støtte og komfort når du sitter, mens den er i plan dersom sofaen skal benyttes til å ligge i – justeringen går automatisk uten innstillinger eller manøvrer.  


All Ekornes' produksjon foregår i 7 fabrikkanlegg, 6 i Norge og 1 i USA. Møblene selges over store deler av verden gjennom egne salgsselskaper.


Ekornes’ visjon er å være en av verdens mest attraktive leverandører av møbler til hjemmeinnredning.
Forretningsidéen bygger blant annet på å tilby produkter som i pris og design henvender seg til et bredt publikum. I tillegg skal konsernet utvikle og produsere produkter som er fremragende med hensyn til komfort og funksjon.


Ekornes ASA er morselskapet i Ekornes-konsernet. Fabrikkene i konsernet er organisert etter produktområdene Stressless, Ekornes Collection (sofa) og Svane. Alle fellesfunksjonene ligger i Ekornes ASA, herunder konsernledelse, markedsføring, økonomiforvaltning, innkjøp og produktutvikling for Stressless og Ekornes Collection.
Kontaktdetaljer:
 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør