Svanen på Fetsund

Ekornes Beds

Svane® ble lansert i 1937 som Norges første varemerke innenfor møbelproduksjon. Lang erfaring og fokus på innovative løsninger har sørget for at Svane® kan smykke seg med tittelen Best i Test på madrassmarkedet.

Testen, som ble offentliggjort i oktober 2013 ,er utført av Testfakta, som har samarbeidet med det uavhengige testinstituttet Ergonomie Institut i München. Den viser at Svane® Zefir vinner på de tre områdene Svane® mener er viktigst for en god natts søvn; trykkavlastning, kroppsstøtte og ventilasjon.

En viktig faktor som gjør at Svane® skiller seg ut fra konkurrentene er det unike materialet IntelliGel®, som produsenten er alene om i Norge. Det er et geleaktig materiale som former seg etter kroppen, uansett kroppsfasong og vekt. Cellene i IntelliGel® kollapser ved trykk og gjør derfor at kroppsdeler som skulder og hofte kommer ned i madrassen for å ligge riktig. Samtidig står cellene og støtter kroppen der den ikke presser ned i madrassen, som for eksempel midjen.

Produksjonen av IntelliGel® og resten av madrassproduksjonen foregår ved idylliske Øyern i Akerhus. Det stilles høye miljøkrav til Ekornes Beds AS ettersom fabrikken ligger midt i et naturreservat.  Fokuset på miljøet er viktig hele veien igjennom produksjonen. For eksempel blir rester av skum og IntelliGel® brukt i ny produksjon i stedet for å bli kastet.

Levetiden på en madrass anslås å være 15 år, av disse bruker du 5 år i sengen. Det som avgjør om du sover godt i disse årene er det som er inni madrassen. Dette tar Svane® på alvor når de utvikler nye produkter og sier – Det er det indre som teller.

 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør