Design og innovasjon for god søvn

Jensen

Med små, men bestemte skritt fremover, alltid på vei mot et nytt mål, har Jensen gjort flere store fremskritt for bedre søvn. Familiebedriften fra 1947 er blitt en gigant i det norske madrassmarkedet og en viktig aktør på det europeiske – nå under paraplyen til madrasskonsernet Hilding Anders.

Fortsatt produseres det meste av bedriftens produkter i Svelvik ved Drammensfjorden. Flere av Jensens mestselgende produkter er nå Svanemerket. Dette betyr at produktene oppfyller de strenge krav til påvirkning på miljøet gjennom hele produktets levetid – fra råvare til kassert eller gjenvunnet produkt

.
- Vi gir ikke avkall på kvaliteten, sier Jan Trygve Jensen. Alle nye ideer eller oppbyggingsmetoder er grundig gjennomtenkt før vi introduserer disse. Jensen er ledende innen liggekomfort, så vel som på designsiden.

Sengen skal være så mye mer enn bare et sted der man sover. Bruksområdet er utvidet blant annet gjennom Jensens justerbare senger. Funksjonene er viktig, men det er også lagt vekt på at de nye løsningene skal ha estetiske kvaliteter. Med skandinavisk formgivning, nye materialer inspirert av naturen, teknikk som virker uten å være sjenerende synlig og tidsriktige tekstiler, skal en Jensen seng være et møbel som beriker. Jensen mottok Norsk Designråds Merket for God Design i 2001 og 2009 for hhv. Supreme og Eden er en bekreftelse på at filosofien etterleves – og virker.


I tillegg til sengene har Jensen også et stort sortiment innen tilbehør; gavler, nattbord, ben og ottomaner. Alt for å løfte sengen, funksjonen og designet til et helt nytt nivå.
Hilding Anders Norway AS
 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør