Best under kaffekoppene

Kleppe Møbelfabrikk

Kleppe Møbelfabrikk ble stiftet i 1929 av Jakob Kleppe. Fra en mangslungen virksomhet i et lite verksted på 60m2 dekker anlegget i dag 7000m2, sysselsetter 31 medarbeidere i et godt arbeidsmiljø og er høyt spesialisert i produksjon av salongbord.

Med en moderne maskinpark, blant annet et topp moderne UV-lakkanlegg, tilfredsstiller konstruksjon og overflater alle krav til holdbarhet og god finish. Kleppe er i dag en av Skandinavias ledende salongbord-produsenter og eksporterer til blant annet Sverige, Danmark og Island.
Produksjonen i den første tiden var spisestue- og soveromsmøbler. Kleppe hadde kun én medarbeider, og produksjonen var rent handverk.
Jakob Kleppe var kjent for å levere varer av høy kvalitet, og på tross av vanskelige tider økte salget jevnt. I 1947 ble det bygget ny fabrikk på 600m2. Produksjonsmetodene ble mer moderne. Hele tiden ble det lagt vekt på kvalitet og design.
Produksjonen ble etterhvert lagt om til småmøbler og siden utviklet selskapet seg til en ren spesialprodusent av sofabord. Fra 1957 startet Kleppe eksport av møbler til USA og England og har siden levert til skiftende markeder.
Målsettingen er i alle markeder hele tiden den samme; Å levere kvalitetsprodukter til konkurransedyktige priser.
 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør