Fornyeren ved fjorden

L.K.Hjelle

Sammen med unge norske designere har LK Hjelle lansert flere produkter de siste 10 årene som har vakt internasjonal oppsikt. I dag kommer nye produktideer fra designere i inn- og utland svært hyppig.

Bedriften spiller gjerne rollen som fornyer av norsk møbeldesign, uten å glemme den følsomme linjeføringen som skal kjennetegne et Hjelleprodukt. Her har det alltid vært fokus på materialvalg og håndverksmessig kvalitet. Siden starten i begynnelsen av 1940-årene har bedriften i de naturskjønne omgivelsene produsert funksjonelle og vakre møbler - med stor lidenskap.


Dyktige håndverkere hadde sitt levebrød her, noen ved siden av gårdsdrift. Produksjonsanlegget besto av snekkeri, materialtørke, lakk- og poleringsavdeling, tapetserverksted og sømavdeling. For enkel varetransport ble bygningene lagt ved sjøkanten. Frem mot 80-tallet ble mye av produksjonen eksportert til bl.a. USA, Canada, Sveits, Tyskland, Holland og Danmark. Scandinavian Design var populær i mange markeder og flere norske produsenter hadde stor fremgang.


Erfarne fagfolk er fortsatt bedriftens viktigste ressurs. Høye krav til utførelsen, nøysom utvelgelse av materialer, gode kvalitetskontroll og innovative løsninger gjør det mulig å konkurrere med de beste produsentene på markedet.
LK Hjelle leverer møbler som er aktuelle lenge. Derfor består kolleksjonen i dag av flere modeller som har vært produsert i snart 30 år. Stadig blir modellene nøye evaluert. Kun de beste ideene blir lansert i markedet. Produktsortimentet appellerer til ulike smaksretninger og fellesnevneren er kvalitet.


Produksjonen er basert på lokale underleverandører. Produkter som går i arv er med på å ta vare på naturen. Derfor er også omtrekking av egne modeller en vesentlig del av dagens aktivitet - kunder vil nødig kaste. Og sånn bør det jo være med miljøvennlige produkter.


Hjelle er nærmest en grossist i designpriser; Hedersprisen, Norsk Designråd Merket for god design, Norsk Designråd, Årets møbel, prisen Forum, Wallpaper Design Award, Nominee Blueprint Award Tipo, Bobedre Prisen 2010 er bare noen av dem – foreløpig!
.

6230 Sykkylven
 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør