Design og ergonomi - The HÅG MOvement

Scandinavian Business Seating - HÅG

HÅG har en ledende posisjon som leverandør, produsent og utvikler av sittemøbler utviklet gjennom 70 år er basert på en grunnleggende forståelse for kroppens behov for bevegelse.

Som en del av Scandinavian Business Seating-familien er HÅG et unikt, prisbelønt skandinavisk designmerke i Europa. HÅGs portefølje av banebrytende ergonomisk utformede arbeidsstoler og stoler til møterom omfatter blant annet HÅG Capisco Puls og HÅG Futu, som begge har vunnet den prestisjefylte reddot design award.

Balanced Movement Mechanism™

Hver eneste HÅG-stol innebærer en liten revolusjon som for alltid endrer selve sittekonseptet. Kjernen i denne kontinuerlige innovasjonen er HÅGs unike Balanced Movement Mechanism™, som er utviklet for å åpne ubegrensede bevegelsesmuligheter. Mekanismen fanger opp selv den minste bevegelse hos brukeren, som holdes i balansert bevegelse og stimuleres til å bevege hele kroppen på en naturlig og intuitiv måte. Denne formen for aktiv sitting stimulerer blodsirkulasjonen og hjelper folk med å holde seg opplagte og energiske i mange og lange timer.

HÅG SoFi®

I oktober 2012 lanserte HÅG enda en revolusjon, arbeidsstolen HÅG SoFi. HÅG SoFi er basert på de samme avanserte designprinsippene som tidligere stoler fra HÅG, men springer ut av en inngående kjennskap til menneskekroppen og dens konstante behov for bevegelse. Stolen satser på å sette en ny standard for brukeropplevelse, og med sine elegante konturer og slanke rygg, tilpasset fra armlene til armlene, har den også en ideell form. Skapt for å skille seg ut og passe inn (Stand out and Fit in; derav navnet) lar HÅG SoFi seg også enkelt tilpasse ethvert kontorlandskap.

Designteamet bak HÅG SoFi

HÅG SoFi ble unnfanget ved et samarbeid mellom Scandinavian Business Seatings interne Product and Brand Concept Team og to av Norges ledende industridesignstudioer, Frost Produkt AS og Powerdesign. Prosjektet førte sammen Scandinavian Business Seatings eksperter på ergonomi, Frost Produkts bærekraftige og varme minimalisme og Powerdesigns satsing på optimale tekniske og miljøvennlige designbeslutninger. Resultatet ble en menneskesentrert design innenfor en sterk skandinavisk estetisk tradisjon. Stolen gir rom for god bevegelse og variasjon og er produsert med stor omtanke for miljøet.

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør