Design og natur

Stordal Møbel

Sofaer og ikke minst en rikholdig kolleksjon av moderne hvilestoler er bedriftens portefølje. Hvilestoler er noe av en spesialitet i norsk møbelproduksjon og Stordals bidrag har fornyet kategorien de siste fem til ti år.

Denne fornyelsen har blitt lagt merke til i det internasjonale markedet som også har gjort at bedriften har høstet internasjonal anerkjennelse og designpriser.

Menneskene bak merket STORDAL og produktene bedriften fremstiller, er et resultat av vakre og krevende omgivelser i et landskap av majestetiske fjell og dype fjorder. Dette bidrar til å forme kultur, hverdag og naturligvis produktene. Det nordiske formspråket har helt fra starten av vært forankret i Stordals design, og det treffer kvalitetsbevisste mennesker som er opptatt av det enkle, det funksjonelle og det vakre i et møbel.

STORDAL sitt designteam søker å benytte det ypperste av råvarer og komponenter og kombinerer lange håndverkstradisjoner med moderne teknologi.
Møblene blir produsert i Norge, og tilfredsstiller myndighetenes krav til brannsikkerhet og miljøvennlighet. STORDAL sin kolleksjon er testet og godkjent etter de strengeste krav i ordningen NMIK-Møbelfakta, en kvalitetsstandard basert på internasjonale normer og krav.

Historien om Stordal Møbler AS startet i 1932, da Ole Gustav Stavseng, en av møbelpionerene i Norge, etablerte virksomheten. Familiebedriften fremstår i dag som en internasjonal leverandør av kvalitetsmøbler under merket STORDAL, med en eksportandel på over 50 %.


 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør