Prosjekter og utstillinger

 • Northern Lighting, Ope og Vad trekker besøkende på Insidenorway ICFF/New York i 2016

  Norsk Industri møbel+interiør gjennomførte 14.-17. mai 2016 sin 9. deltagelse med den norske fellesstanden Insidenorway på møbel- og interiørmessen ICFF i New York, sammen med de tre norske bedriftsutstillerne: Northern Lighting, Ope og Vad.

 • Insidenorway klar for deltagelse på ICFF i New York City i 2016

  De norske produsentene Northern Lighting, VAD og Ope stiller som norske utstillere på Insidenorway på ICFF i New York City 14.-17. mai.

 • Norsk storsatsing på møbler og interiør i Milano, april 2016

  Norske møbler og interiørprodukter selger stadig bedre i utlandet. I april var 14 norske merkevarebedrifter i Milano for å vise seg fram på en av verdens aller viktigste messer.

   

  Eksporttallene peker oppover for møbel- og interiørbransjen, som én av få norske næringer for tiden. Møbeleksporten vokste med 6,5 prosent i 2015, mens interiøreksporten beholdt det høye nivået fra i fjor.

  – Norsk design- og formspråk blir stadig mer attraktivt mange steder i verden, blant annet i vekstmarkeder i Asia. Derfor er det viktig og potensielt svært lønnsomt for aktører som Wonderland og Vestre å være synlige på de største bransjemessene i verden, som Salone Internazionale del Mobile (I Saloni) i Milano, sier Egil Sundet i Norsk Industri møbel+interiør.

   

  Selger for 6 milliarder

  I 2015 ble det eksportert møbler og interiør for 5,9 milliarder kroner til utlandet. Størst vekst kom i Tyskland(Kina), der eksporten økte med 18 (79) prosent. Europa utenom Norden er fremdeles det største markedet for norsk møbel- og interiørbransje: 44 prosent av totaleksporten gikk hit.

  – Møbel- og interiørbransjen står allerede for en betydelig verdiskaping mange steder i Norge, og potensialet er skyhøyt. Begrepet «den nye oljen» brukes altfor ofte, men det er ingen tvil om at dette er én av næringene innen ferdigvareindustrien vi kan og bør leve av nå når oljeinntektene faller, sier Sundet.

   

  I Saloni messen for femte gang

  For femte år på rad var det felles norsk stand under utstillingskonseptet Insidenorway (som er eid av Norsk Industri) i perioden 12.-17. april 2016, og i år med 14 medlemsbedrifter som utstillere. Årets fellesstand var i samarbeid med klyngen Norwegian Rooms, Innovasjon Norge og Den norske ambassaden i Roma.

   

  I Saloni regnes som en av verdens mest attraktive møbel- og interiørmesser og omtales som en global messe pga. sine mange besøkende fra hele verden. For bransjen var dette både et eksportprosjekt, men også en del av omdømmestrategien.

   

  Av bedriftene var fem med som hovedutstillere; Brunstad, HÅG, Jøtul (sponsor) Varier Furniture og Wonderland. Som utstillere deltok Hardanger Bestikk, Mascot Høie, Northern Lighting (sponsor), VAD og Vestre, mens Fjordfiesta, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Aksel Hansson og LK Hjelle med som miniutstillere. (bildet under viser standen, tekst fortsetter under bildet)

   

  HVA FÅR VI UT AV DETTE?

   

  - Det er tidlig å endelig konkludere, sier bransjesjef Egil Sundet. Noen bedrifter har hatt enorm respons, mens andre liten. Dette henger både på plassering på standen og hva slags forarbeide som er gjort, sier Sundet.

   

  - Standens plassering var den beste vi har hatt og besøket var meget godt, men ikke alle fikk kontaktene man ønsket og hadde invitert på besøk, sier Egil Sundet. Metropolis Arktektur og Design hadde gjort en god jobb og vi hadde en stand som stod frem, slik at for vår omdømme-målsetting var dette bra. Likevel tror jeg evalueringen vil gi at standen kunne vært mer åpen og hatt færre standdesign elementer, sier Sundet.

   

  Alle deltakerne har mottatt evalueringsskjema og bedt gi tilbakemelding. Arrangørene vil diskutere på basis av disse, og egne erfaringer, resultatene, og ta dette med inn i planleggingen for 2017. Flere bedrifter har allerede meldt seg som deltaker neste år, sier Sundet.

  For informasjon kontact bransjesjef Egil Sundet, es@norskindustri.no eller (p) +47 909 22 192.

   

 • SBS/HÅG - Norsk utstiller på Scandinavian Light & Design i Wien i 2015

  For åttende år på rad har Business Sweden arrangert Scandinavian Light & Design i Wien (inntil 2013 under navnet Swedish Light & Design), et nordisk samarbeid som har til hensikt å samle representanter fra de nordiske landene for å presentere produktnyheter innen møbler og interiør fra Norden.

 • Insidenorway har deltatt på ICFF i New York for 8 gang

  16.-19. mai gjennomførte Insidenorway nok en gang vellykket deltagelse på møbel- og interiørmessen ICFF på Manhatten i New York. Insidenorway er etterhvert å regne som en suksessfull gjenganger på ICFF med sine 7 tidligere deltagelser i regi av Norsk Industri møbel+interiør og solide norske bedriftsutstillere. Årets norske utstillere: VAD, Figgjo, Røros Tweed og Mandal Veveri, ble tatt godt i mot av messens besøkende og det var stor interesse for de norske produktene, og en merkbar økende (!) interesse for "det norske" generelt.

 • Vel gjennomført messedeltagelse for norske bedrifter på Insidenorway på isaloni i Milano i 2015

  For fjerde år på rad deltok den norske fellesstanden Insidenorway på møbel- og interiørmessen Salone Internazionale del Mobile di Milano/isaloni, i Milano. Messeuken var i år lagt til 14.-19. april og årets norske deltakere var: VAD, Scan Sørlie, Jensen/Hilding Anders og Mandal Veveri.

 • VAD - Convair

  Der møbelmoten skapes

  Fire norske møbel- og interiørbedrifter er representert når den store internasjonale møbelmessen åpner i Milano i uken som kommer. Salone de Mobile i den italienske motemetropolen er regnet for å være det viktigste stedet å presentere nyheter og ny design. Her samles designere, produsenter og presse fra hele verden. De fire norske bedriftene inngår i den norske fellesmønstringen – INSIDENORWAY. Tre av bedriftene er førstereis og bruker muligheten til å åpne nye eksportmarkeder. - Milano er den sentrale messen for interiørdesign. Nærmere tre hundre tusen mennesker besøker i løpet av noen dager i april, forteller bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri møbel+interiør. - Det er her man viser det beste og det er her trender og mote på interiørfeltet utvikles.
 • Scandinavian Light & Design

  Norske og svenske møbel- og interiørbedrifter samlet 350 arkitekter i Keiserens gamle by 26. november. For tredje gang gikk arrangementet Scandinavian Light & Design av stabelen, denne gang med Scandinavian Business Seating - HÅG, Vestre AS og Rom & Tonik som årets norske kontingent. I løpet av en kveld fikk arkitekte og, bransjefolk møtes over nordisk mat og drikke - og gode møbel- og interiørprodukter. 

 • Insidenorway deltar i Milano i 2015

  Insidenorway med messedeltagelse i Milano i 2015

  Norsk Industri møbel+interiør inviterer nok en gang medlemsbedrifter til messedeltagelse på møbel- og interiørmessen: "Salone Internazionale del Mobil/isaloni" i Milano.
 • Insidenorway i New York i 2015

  Insidenorway med messedeltagelse i New York i 2015

  Norsk Industri møbel+interiør inviterer nok en gang medlemsbedrifter til messedeltagelse på møbel- og interiørmessen: "ICFF/International Contemporary Furniture Fair" i New York.
 • Vellykket Insidenorway-deltagelse på ICFF i New York City i mai 2014

  Insidenorway har gjennomført sin årlige og 7. deltagelse på møbel- og interiørmessen ICFF i New York City. I år stilte bransjeforeningen møbel+interiør med større stand og utvidet utstillingstilbud, som i tillegg til kommersielle produkter fra deltagerbedrifter, prototyper fra unge designere, også innbefatter en kulturell del i form av norske ikoniske møbel- og interørprodukter.

 • Torget er stengt!

  Verdens største møbeltorg - Salone de Mobile 2014 er historie. En god historie også denne gangen. Blant de 1400 bedriftene som stilte ut var seks norske samlet under vignetten INSIDENORWAY for tredje gang. Med forskjellige ambisjoner og forventninger er denne fellesstanden en viktig mulighet til å vise seg frem i et internasjonalt miljø, til å skape kontakter eller til å møte sine etablerte kunder. Salone er en internasjonal messe etter alle målestokker og derfor viktig som møteplass for langt mer enn eksport til Italia. nesten 360 000 besøkende kommer fra 160 land, messen gir derfor bedre muligheter til å knytte kontakter internasjonalt enn noe annet sted. 

 • Torget er åpent

  Verdens største møbeltorg er åpnet og vil være åsted for handel, møter og drømmer i de kommende dagene. I hall 8 har INSIDENORWAY sin base sammen med Varier, Vestre, Røros Tweed, Mandal veveri, HÅG og Svenheim møbelindustri. Alle med sin skjerv av den norske designhistorien og ønsker om å gjøre denne kjent og benyttet i det internasjonale markedet. Første dag er forbi og status er godt besøk og vellykket åpning av ambassadør Bjørn T. Grydeland og bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri.  

 • Insidenorway klar for ny møbel- og interiørutstilling på ICFF i New York for 7. gang

  2014 blir et spesielt år for Insidenorway sin 7. deltagelse på ICFF i New York. I år stiller bransjeforeningen møbel+interiør med større stand og utvidet utstillingstilbud som i tillegg til kommersielle produkter fra deltagerbedrifter, prototyper fra unge designere, også innbefatter en kulturell del i form av norske ikoniske møbel- og interørprodukter.

 • Sesongstart


  Hyttemessen på Exporama er startskuddet for hyttesesongen for mange. Sommerhyttene skal klargjøres og fjellhyttene skal skifte ham etter påskens siste skitur. Norsk Industri møbel+interiør er representert når messen åpner den 24. april. Møbel+interiør og tidligere Møbelrådet har deltatt på messen, sammen med medlemsbedrifter, i en årrekke. På årets fellestand vil Lom Møbler, Grindberg Trevarefabrik og Krogenæs være representert sammen med en avdeling der vi viser produkter fra en rekke andre møbel- og interiørbedrifter. Ullpledd, lamper, stoler og glass og porselen, hyttefolket skal få inspirasjon til interiørene. Hyttelivet er ikke bare naturopplevelser og vedhugst - det er også lange måltider, god søvn, stillhet og samvær med familie og venner.

 • Insidenorway er klar for ny deltagelse på møbel- og interiørmessen i Milano - Salone Internazionale del Mobile i 2014

  8.-13. april 2014 deltar Norsk Industri møbel+interiør med 6 norske medlemsbedrifter som utstillere under utstillingskonseptet Insidenorway for 3 år på rad.

 • Nordisk design i keiserens gamle by

  Siden 2011 har Norsk Industri møbel+interiør bidratt til den nordiske presentasjonen av skandinavisk interiørbransje i Wien i Østerike. Årets arrangement fant sted i en av Wiens storslåtte, men etterhvert forlatte bygninger; Semperdepot. Stedet er bygget som settlager for de nærliggende teatre og operavirksomheter og er som skapt for utstillinger og sammenkomster.

 • Varm design til Sunny California

  Varme gode pledd av ren norsk ull er vel ikke det opplagte produktet å promotere på USA solkyst California. Ikke desto mindre ble pleddene fra Mandal Veveri og Røros Tweed rene slagere å regne under presentasjonene i INSIDENORWAY i Los Angeles Convention Center. Fem norske møbel- og interiørbedrifter og 18 unge norske designhåp var med på designmessen Dwell on Design tidligere i sommer. Den amerikanske kuratoren og redaktøren Paul Makovsky har reist Norge rundt på jakt etter talenter og plukket ut de unge designerne som stiller under vignetten – The Essence of Things – New Designs from Norway.
  De fem bedriftene som deltok var Røros Tweed, STOKKE, Variér, VAD og Mandal Veveri.

 • Storsatsing: Arena Møbel/interiør

  Arena Møbel/interiør har en visjon om å tredoble norsk eksport av møbel og interiørprodukter gjennom en rekke tiltak som skal bidra til et kompetanseløft, økt samarbeid og en rekke konkrete prosjekterer.

 • INSIDENORWAY i New York for sjette gang

  Fem bedrifter og 18 unge norske designere møtte et kresent publikum av arkitekter, designere, innkjøpere og øvrig møbelbransje på det som regnes som den viktigste designmessen i New York i pinsen.

 • Førstereis fikk gjev pris

  Mandal Veveri fikk tildelt den prestisjetunge prisen for beste tekstilprodukt under et arrangement på designmessen International Contemporary Furniture Fair (ICFF) i New York i pinsen. Mandal Veveri deltok på den norske fellesstanden INSIDENORWAY sammen med andre norske møbel og tekstilprodusenter - samt unge norske designere.

 • Insidenorway i Milano

  Insidenorwaydeltagelse på møbel- og interiørmessen Salone Internazionale del Mobile i Milano i 2013.

 • Vel gjennomført messe- og utstillingsprogram for Insidenorway i 2012

  2012 var et aktivt år for møbel+interiør angående norsk omdømmejobbing gjennom presentasjon av norske møbel- og interiørprodukter, produsenter og designere, med utstillinger i regi av Insidenorway både i Toronto, Milano, Helsinki og New York City. I tillegg deltok også møbel+interiør på utstillingen; Nordic Light and design, i Wien.

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør