Insidenorway i Milano

Insidenorway - norsk fellesstand
Insidenorway - norsk fellesstand
Insidenorway - norsk fellesstand
Insidenorway - norsk fellesstand

Insidenorwaydeltagelse på møbel- og interiørmessen Salone Internazionale del Mobile i Milano i 2013.

Vel gjennomført norsk deltagelse på møbel- og interiørmessen i Milano 9.-14. april 2013.

Norge har for andre år på rad vært representert på møbelmessen i Milano med den norske standen Insidenorway. Insidenorway-standen i Milano er et samarbeidsprosjekt med Innovasjon Norge Milano, Sør Trøndelag og Møre og Romsdal, Den norske ambassaden i Roma og Konsulatet i Milano. Konseptet eies av Norsk Industri, møbel+interiør.

Insidenorway i Milano

Insidenorway-prosjektet tar sikte på å øke eksporten av norsk møbeldesign og interiørprodukter. Foreløpig har prosjektet gjennomført et 30-talls utstillinger og felles messestands i utlandet.

Med til Milano som norske utstillere var produsentene: SBS/Håg, Røros Tweed, Varier, Vestre og Helland. I tillegg supplerte Svenheim, Fora Form og Northern Lighting utstillingen med enkeltstående produkter. Den norske standen var 150 m2, plassert i hall 8, og designet av Anderssen og Voll. Grafiske elementer til standen var designet av Ståle Hevrøy/Crop. Offisiell åpning av standen ble foretatt av Norges ambassadør i Roma, Bjørn T. Grydeland.

Det var stor aktivitet på den norske standen under hele messeuken, og fornøyde bedriftsdeltagere har tilbakemeldt om stor interesse fra både nye kontakter i form av arkitekter, forhandlere og agenter av ulike nasjonaliteter, i tillegg til eksisterende forbindelser. Den norske tilstedeværelsen har også generert store mengder (ca. 120-150) ulike presseoppslag, i hovedsakelig internasjonal presse (mest italiensk).

Prosjektet ble ledet fra Norsk Industri, møbel+interiør av Helene Jellestad, i samarbeid med Mauro Migliavacca fra Innovasjon Norge i Milano.

Salone Internazionale del Mobile di Milano

Saloni, eller Salone Internazionale del Mobile di Milano, åpnet første gang i 1961. Den gang med en liten kontingent møbelprodusenter i en svært fragmentert italiensk møbelbransje. Italienerne hadde satt seg fore å bedre møbeleksporten fra landet. Arrangementet nådde raskt en status som en av de viktigste stedene å vise møbel- og interiørdesign og produksjon.

Ikke bare møbler

I tillegg til møbelmessen foregår det dels samtidig – og under samme ramme – messer for lys, møbler for kontor og arbeidsplasser, kjøkken og bad samt den prestisjefylte SaloneSatelitte, for unge, uetablerte designere – som også har samlet en rekke unge norske designere de siste 10 årene.

Verdens designhovedstad

Til sammen dekker messene 230.000 kvadratmeter og mer enn 2.500 bedrifter viser sine produkter. 290.000 besøkende ventes å tre inn dørene i løpet av dagene 17.-22.. april. Halvparten av de besøkende kommer fra andre land enn Italia, noe som sikrer Milano status som verdens designhovedstad – i alle fall for uken arrangementet foregår. 

Insidenorway i Milano 2014

Arbeidet med planlegging av Insidenorway-deltagelse i Milano i 2014 har startet og flere bedrifter har allerede meldt sin interesse. For bedrifter som vurderer- eller ønsker deltagelse på den norske standen i Milano neste år, vennligst kontakt Helene Jellestad for påmelding eller informasjon.

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør