INSIDENORWAY i New York for sjette gang

Fem bedrifter og 18 unge norske designere møtte et kresent publikum av arkitekter, designere, innkjøpere og øvrig møbelbransje på det som regnes som den viktigste designmessen i New York i pinsen.

Den amerikanske kuratoren og redaktøren Paul Makovsky har reist Norge rundt på jakt etter talenter og plukket ut de unge designerne som stiller under vignetten – The Essence of Things – New Designs from Norway.
De fem bedriftene; Røros Tweed, STOKKE, Variér, VAD og Mandal Veveri.

For sjette år på rad er Insidenorway representert på messen International Contemporary Furniture Fair i New York. Flere bedrifter har gjennom årene fått sine viktigste kontakter her. Også i år ble det kommersielle utkommet av messen svært tilfredsstillende i form av konkrete avtaler og kontakter som kan utvikles videre mot å få distribusjon i USA. - Det er dessuten alltid spennende hva som kommer ut av utstillingen av ung norsk design, sier informasjonssjef Knut Skoe, som understreker at det er et tett samarbeid mellom Norsk Industri og Innovasjon Norge og det norske Generalkonsulatet i New York som gjør arrangementet mulig.

International Contemporary Furniture Fair (ICFF) er den viktigste messen i sitt slag i New York. Besøkende kommer fra alle deler av USA, selv om New York området er det viktigste. Messen får stor oppmerksomhet i hele USA og særlig i "nærområdet", som i seg selv er mer enn dobbelt så stort som det norske markedet.

Deltakerne på den norske standen viste en bredde av norsk møbel og interiørdesign. Variér eksporterer allerede til store deler av verden og har USA som et stadig viktigere marked. Bedriften er kjent for sine bevegelige møbler som gir brukeren muligheten til å styrke kroppen i stedet for kun passiv støtte.

STOKKE har tatt steget over i barnebransjen og viste sine hovedprodukter; Tripp Trapp, barnevognen Xplory og barnesengene i Sleepi-konseptet. STOKKE deltok på messen første gang i fjor, noe som gav mersmak. ICFF er en messe med bredt vareutvalg og omfatter designprodukter av svært forskjellige kategorier. Produktene som retter seg mot barn er derfor ingen fremmed kategori i dette selskapet.

Røros Tweed hadde med designpledd i ren ull til vårlige New York. Bedriften forvalter gammelt norsk kunsthåndverk og industri i samme produkt. I de senere årene har bedriften knyttet til seg de ypperste norske designerne og viste pledd i det New York-aktuelle Snøhettas design under messen. Dessuten i kunstneryndlingen Bjarne Melgaards design. Fra før er både Torbjørn Anderssen og Espen Voll, Arne og Carlos og blomsterfenomenet Finn Schjøll i stallen til Røros.

Mandal Veveri var førstereis under messen og høstet anerkjennelse og oppmerksomhet omkring sine Bunadspledd i Andreas Engesviks design. Pleddene fra Mandal er vevet i ren ull, de er ikke tovet slik for eksempel pleddene fra Røros Tweed er. Inspirasjonen fra Bunadene viser seg gjennom fargebruk og mønster.  

Stordalsbedriften VAD har stilt ut under insidenorway-vignetten i New York også tidligere og begynner å få et fotfeste for sine hvilestoler. Bedriften lager møbler av forskjellige sjangre, men har valgt å konsentrere seg om regulerbare hvilestoler i USA. Dette er hvilestoler i øvre prissjikt som blir satt pris på for god komfort og typisk skandinavisk design. I år lanserer bedriften stolen nIce i New York. Designeren Sigurd Strøm og VADs eget designteam står bak stolen.    


Årets stand i år inngår i et todelt prosjekt som også inkluderte deltakelse på messen Dwell on Design i Los Angeles i slutten av juni.

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør