Nordisk design i keiserens gamle by

Siden 2011 har Norsk Industri møbel+interiør bidratt til den nordiske presentasjonen av skandinavisk interiørbransje i Wien i Østerike. Årets arrangement fant sted i en av Wiens storslåtte, men etterhvert forlatte bygninger; Semperdepot. Stedet er bygget som settlager for de nærliggende teatre og operavirksomheter og er som skapt for utstillinger og sammenkomster.

Arrangementet går over en dag og har form av en minimesse for spesielt inviterte. De spesielt inviterte er arkitekter, interiørarkitekter og presse i den Østerrikske hovedstaden. Møbel+interiør samarbeider med Sveriges Exportråd, som har gjennomført slike arrangementer i mange år. Ambisjonene er nå å gjøre Nordic Light & Design til et Skandinavisk initiativ som samler både svensk, norsk og dansk og finsk interiørbransje i et felles møte med alpelandet. 

400 arkitekter og andre var påmeldt til kvelden i møte med tre norske og en rekke svenske interiørbedrifter. Røros Tweed, fjordfiesta og Scandinavian Business Seating var i selskap med Lammhult, Offect, Swedese og andre fremskutte svenske foretak i bransjen. Hovedformålet er nettverkbygging og presentasjon av bedriftene og deres produkter, til målgrupper som er viktige premissleverandører i valg av produkter til store og små byggeprosjekter.

De fire hundre fremmøtte fikk smake nordisk mat og drikke. Gode brødblingser og passende drikke ble blandet med gode samtaler om skandinavisk møbel- og interiørdesign

Den norske Ambassaden i Wien, Sveriges ambassade og det nevnte Svensk Exportråd er svært bidragende for å få arrangementet realisert.

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør