Scandinavian Light & Design

Norske og svenske møbel- og interiørbedrifter samlet 350 arkitekter i Keiserens gamle by 26. november. For tredje gang gikk arrangementet Scandinavian Light & Design av stabelen, denne gang med Scandinavian Business Seating - HÅG, Vestre AS og Rom & Tonik som årets norske kontingent. I løpet av en kveld fikk arkitekte og, bransjefolk møtes over nordisk mat og drikke - og gode møbel- og interiørprodukter. 

Den Svenske og Norske Ambassaden samt Norsk Industri møbel+interiør er samarbeidspartnere  i prosjektet som ledes av Business Sweden. Ingen messe og heller ikke en gammeldags utpakking er kvelden viet nyhetsvisning og nettverksbygging. Effektivt og enkelt og forhåpentlig en mulighet til å fortsette et mer langsiktig samarbeid mellom enkelte. 

- Østerrikske arkitekter setter pris på kvelden og vinner økende interesse for scandinavisk design., forteller prosjektleder Edin Erkocivic fra Business Sweden. -Markedet i Østerrike har ord på seg for å være konservativt og lite åpen for ny og moderne design - det prøver vi å gjøre noe med. 

Det unge firmaet Rom & Tonik vakte interesse for sine lydabsorberende fliser, laget av ullfilt fra Mongolia. Musikkens hovedstad har sans for lyd - og fravær av uønsket lyd. Vestre samlet stor interesse for utemøbler i norsk design og bærekraftige materialer. Om ikke lenge blir noen av møblene å finne i ambassadøboligen i Wien - og kanskje også i andre utemiljøer i byen kjent for parkkultur og byplanlegging. Scandinavian Business Seating er kjent for funksjonelle og bevegelige kontorstoler, stilte med stoler fra HÅG, RBM og RH under arrangementet. Kjente norske ikoner og ung frisk design er en kombinasjon som vekker interesse blant arkitektene. 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør