Torget er stengt!

Verdens største møbeltorg - Salone de Mobile 2014 er historie. En god historie også denne gangen. Blant de 1400 bedriftene som stilte ut var seks norske samlet under vignetten INSIDENORWAY for tredje gang. Med forskjellige ambisjoner og forventninger er denne fellesstanden en viktig mulighet til å vise seg frem i et internasjonalt miljø, til å skape kontakter eller til å møte sine etablerte kunder. Salone er en internasjonal messe etter alle målestokker og derfor viktig som møteplass for langt mer enn eksport til Italia. nesten 360 000 besøkende kommer fra 160 land, messen gir derfor bedre muligheter til å knytte kontakter internasjonalt enn noe annet sted. 

Men, torget er kaotisk, velfylt og konkurransen om oppmerksomheten er stor. Over hele Milano holdes showrooms og forretninger åpent langt utover og festen tar sjelden slutt før messen åpner for en ny dag. I kakafonien har seks norske foretak fått god plass under paraplyen: Vestre presenterer sine utemøbler og installasjoner for offentlig miljø. Benken Air er årets nyhet signert Atle Tveit, vist første gang i Stockholm, fikk en internasjonal lansering i Milano.

Bunadspledd kan virke som ganske fjernt fra primærmarkedet i varme, designfokuserte Milano. Men, nei! Her finner Mandal Veveris prisbelønte pledd tilhengere og beundrere. Pleddet er svalt og varmt på samme tid - og dessuten i et design som faller i smak enten en er kjent med de særnorske bunadene eller ikke. Designeren Andreas Engesvik er ellers ikke ukjent i Milano - han har selv stilt ut i flere sammenhenger her i løpet av de siste ti årene.  

Like internasjonal er den franske designeren Inga Sempé som står bak Røros Tweeds siste pledd. Pleddene fra Røros har allerede et marked i Italia og finnes i utvalgte frorretninger både her og i nærliggende land.

HÅG er blant gigantene i det internasjonale markedet for kontorstoler. De ergonomiske og skulpturelle kvalitetene i deres Capisco har for lengst funnet sine tilhengere. Øvrige modeller møter også interesse og treffer publikum internasjonalt som her i Milano. 

Varier har ett av sine viktigste markeder i designlandet Italia. Særlig er balansproduktene signert Peter Opsvik eksotiske blomster i italiensk designlandskap. 

Svenheim er førstereis under messen i Milano. Ikke desto mindre var produktene omfattet med interesse og beundring. Norske kontormøbler trekker veksler på at nordiske kontormiljøer er blant de mest moderne i verden og at ergonomisk tilpasning og organisatorisk innretning i kontormiljøene her i nord skiller seg fra et langt mer arkaisk landskap der sør. Middelhavsområdet har mer å by på i vin og mat enn i arbeid og menneskatilpasset design!

  

 

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør