Vel gjennomført messedeltagelse for norske bedrifter på Insidenorway på isaloni i Milano i 2015

Insidenorway på isaloni/Milano i 2015.
Insidenorway på isaloni/Milano i 2015.
Insidenorway på isaloni/Milano i 2015.
Insidenorway på isaloni/Milano i 2015.
Insidenorway på isaloni/Milano i 2015.
Insidenorway på isaloni/Milano i 2015.
Insidenorway på isaloni/Milano i 2015.
Insidenorway på isaloni/Milano i 2015.

For fjerde år på rad deltok den norske fellesstanden Insidenorway på møbel- og interiørmessen Salone Internazionale del Mobile di Milano/isaloni, i Milano. Messeuken var i år lagt til 14.-19. april og årets norske deltakere var: VAD, Scan Sørlie, Jensen/Hilding Anders og Mandal Veveri.

Den norske standen på 150 m2 var i år plassert i hall 12, og Norgesprofilen fra Innovasjon Norge var designet av Ståle Hevrøy/Bly. Offisiell åpning av standen ble foretatt av Norges ambassadør mot Roma, Bjørn T. Grydeland.

Utstillingskonseptet Insidenorway eies av Norsk Industri møbel+interiør, og den norske standen på isaloni er et samarbeidsprosjekt med Innovasjon Norge i Milano, Den norske ambassaden i Roma og Konsulatet i Milano. Prosjektet blir ledet fra Norsk Industri møbel+interiør av Helene Jellestad, i samarbeid med Mauro Migliavacca fra Innovasjon Norge/Milano.

Insidenorway-prosjektet er først og fremst et eksporttiltak som har til hensikt å støtte eksportsatsingene til bransjeforeningens medlemsbedrifter, øke eksporten av norske møbel- og interiørprodukter, i tillegg til å bygge norsk omdømme gjennom norske møbel- og interiørprodukter. Insidenorway har i regi av Norsk Industri møbel+interiør, gjennomført et 60-talls felles utstillinger- og messestands i utlandet.

Salone Internazionale del Mobile di Milano

Salone Internazionale del Mobile di Milano - eller isaloni, åpnet første gang i 1961. Den gang med en liten gruppe italienske medlemsbedrifter i en svært fragmentert italiensk møbelbransje. Italienerne hadde bestemt seg for å bedre møbeleksporten fra landet og det vellykkede arrangementet opparbeidet seg raskt status som en av Europas viktigste utstillingsarenaer for presentasjon av ny møbel- og interiørdesign.

I tillegg til møbelmessen foregår det dels samtidig under samme ramme; messer for lys, møbler for kontor og arbeidsplasser, kjøkken og bad, samt SaloneSatelitte, for unge, uetablerte designere – som også har samlet en rekke unge norske designere de siste 10 årene.

Til sammen dekker Salone Internazionale del Mobile ca 230.000 kvadratmeter og mer enn 2.500 bedrifter viser sine produkter. Ca 300.000 besøkende ventes å tre inn dørene i løpet av messedagene - hvorav halvparten av de besøkende kommer fra andre land enn Italia, noe som sikrer Milano status som verdens designhovedstad (i hvert fall den uken arrangementet foregår). 

Insidenorway i Milano 2016

Arbeidet med planlegging av Insidenorway-deltagelse i Milano i 2016 har allerede startet og flere bedrifter har allerede meldt sin interesse. For bedrifter som ønsker informasjon om den norske standen på isaloni neste år, vennligst kontakt Helene Jellestad.

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør