Vellykket Insidenorway-deltagelse på ICFF i New York City i mai 2014

Insidenorway har gjennomført sin årlige og 7. deltagelse på møbel- og interiørmessen ICFF i New York City. I år stilte bransjeforeningen møbel+interiør med større stand og utvidet utstillingstilbud, som i tillegg til kommersielle produkter fra deltagerbedrifter, prototyper fra unge designere, også innbefatter en kulturell del i form av norske ikoniske møbel- og interørprodukter.

ICFF/International Contemporary Furniture Fair på Manhatten regnes for å være en av de viktigste møbel- og designmessene på den amerikanske østkysten. Med fokus på møbel- og interiørprodukter med moderne design til private hjem, presenterer messen de fire dagene den varer ca 500 utstillere fra mer enn 30 land innen 11 ulike interiørkategorier (inkl. kjøkken, bad, materialer og tekstiler). Messen besøkes først og fremst av arkitekter, interiørarkitekter og innkjøpere, men er også åpen for publikum de siste to dagene.

Insidenorway har med årets deltagelse være representert på ICFF for 7. gang, og presentert kommersielle produkter fra medlemsbedriftene: Røros Twedd og Mandal Veveri. I tillegg til kommersielle produkter fra nevnte deltagerbedrifter bidro også det norske General Konsulatet i New York med en prototypeutstilling med arbeider levert av unge norske studenter og designere -  kuratert av Paul Makovsky, og et kulturelt innslag i form av utstilling av norske ikoniske møbel- og interørprodukter. Ikonene er opprinnelig produsert av: L.K.Hjelle, Fjordfiesta, Biri tapet, Tonning&Stryn og Northern Lighting, som alle er medlemsbedrifter i bransjeforeningen møbel+interiør i Norsk Industri. Fuglen har vært ansvarlig for leveranse av de ikoniske møbel- og interiørprodukter, og har også hatt oppdraget med utforming av årets standdesign.

Insidenorway hadde svært godt besøk gjennom alle de fire messedagene og kan konstatere at det er en gryende interesse for norsk design og norske produkter i New York City.

  • Del

InsideNorway-prosjektet drives av Norsk Industri, møbel+interiør